Sbory dobrovolných hasičů Bukovice a Nízká Srbská opět tábořily v první polovině července v areálu Chaty pod Bobřím vrchem. Při plánování programu jsme navázali na velmi vydařenou zkušenost z loňského roku a po domluvě se správcem střelnice jsme navštívili Střelnici Hubert a využili možnost zastřílet si z malorážkových zbraní. Mladí hasiči ve své celoroční hře mají v jedné z disciplín střelbu na špalíky ze vzduchovek. Proč tedy nevyzkoušet také jiné zbraně a střelivo, když máme možnost?

Počasí excelentní, nálada výborná, očekávání veliká… vyrazili jsme pěšky na střelnici. Střeleb na střelnici se mohly zúčastnit pouze větší děti. Na střelnici nás přivítal správce střelnice Ing. Josef Palhoun a jeho kolegové Luděk a Michal Sedláčkovi. Nejdříve nás provedli střelnicí a seznámili nás se střeleckými stanovišti. Poté jsme byli podrobně seznámeni s pravidly chování na střelnici a se zacházením se zbraněmi. Prohlédli jsme si střelecké trofeje – poháry a diplomy a pak už začal střelecký závod. Soutěžící přistupovali postupně na palebnou čáru a stříleli z malorážkových dlouhých a krátkých zbraní.

Terčem byly postava kovboje na 10 m, standardní pistolový terč na 25 m, a na 50 m jsme stříleli na malorážkový terč.

Kdo čekal na střelecký výkon, krátil si čas hraním karet nebo hrou „cukr, káva, limonáda…“

Dopoledne rychle uteklo, dozněly poslední výstřely a soutěž byla vyhodnocena:

V kategorii mladší si nejlépe vedli:

1. Patrik Kaufman
2. Adam Leppelt
3. Matěj Šulc

V kategorii starší byli nejúspěšnější:

1. Honza Frühauf
2. Mikuláš Karpf
3. Honza Ther

Mladší děti, které nemohly jít na profesionální střelnici, našly zábavu v táboře ve střelbě ze vzduchovek.
Všichni střelci byli při večerním nástupu odměněni.
Na střelnici jsme si užili nevšední zážitek, otestovali svoji dovednost, prověřili zrak i zručnost. A po roce se opět setkali s příjemnými a ochotnými lidmi. Děkujeme!

Za všechny táborníky
Monika Leppeltová
vedoucí kroužku mladých hasičů Sboru dobrovolných hasičů Bukovice
vedoucí letního tábora mladých hasičů